Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ για μαθητικές ομάδες Β’ Λυκείου - NEA καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής

Η (νέα) προκήρυξη βρίσκεται εδώ.
-  Μερικά δείγματα video βρίσκονται εδώ  
- Κάποια θέματα βρίσκονται εδώ   
 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμός EOES (πρώην EUSO) δεν πραγματοποιείται λόγω της πανδημίας. Το σωματείο της ΠΑΝΕΚΦΕ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση του διαγωνισμού, του μοναδικού σημειωτέον διαγωνισμού πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες που πραγματοποιείται στη χώρα μας, προκειμένου να προσφέρει το ελάχιστο στους μαθητές που αγαπούν την εργαστηριακή διαδικασία, αποφάσισε να διοργανώσει έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων εξ’ αποστάσεως.
Στον διαγωνισμό αυτό μπορεί να συμμετάσχει οποιαδήποτε ομάδα μαθητών από 2-5 άτομα του ίδιου σχολείου που φοιτούν φέτος στη Β’ Λυκείου. Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με όσες ομάδες θέλει.
Η κάθε ομάδα καλείται να ετοιμάσει ένα βίντεο 5-10 λεπτών μέσα από το οποίο θα παρουσιάζεται ένα πείραμα σχετικό με τη Φυσική, τη Χημεία ή τη Βιολογία. Μία επιτροπή του σωματείου θα εξετάσει τα βίντεο και θα ανακηρύξει τις τρεις πρώτες ομάδες. Όλα τα βίντεο θ’ αναρτηθούν με τα ονόματα των δημιουργών τους στο site της ΠΑΝΕΚΦΕ.
Η δήλωση συμμετοχής των ομάδων μπορεί να γίνει στη φόρμα:   https://forms.gle/mXh8656pbopxtTy59  μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022.
Τα βίντεο θα πρέπει να ανεβούν στο χώρο που θα παραχωρηθεί στις ομάδες που έχουν κάνει δήλωση μέχρι την 1η Μαΐου 2022.   
 
Τα κριτήρια αξιολόγησης των βίντεο θα είναι:
  1. η ασφάλεια των πειραμάτων                   20%

  2. η σαφής εφαρμογή της επιστημονικής διαδικασίας ( παρατήρηση-υπόθεση-έλεγχος-επιβεβαίωση-συμπεράσματα)                 10%

  3. η καινοτομία                            10%

  4. η σύνδεση με τη διδακτέα ύλη στα μαθήματα Φυσικής ή Χημείας ή Βιολογίας 10%

  5. η χρήση  απλών και επαναχρησιμοποιούμενων υλικών     10%

  6. η σύνδεση με τεχνολογικές εφαρμογές             10%

  7. η ευχάριστη παρουσίαση                    10%

  8. η σωστή χρήση της γλώσσας                     10%

  9. η ποιότητα από τεχνικής άποψης του βίντεο        10%

  Από την ΠΑΝΕΚΦΕ