Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Εκθέσεις Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογικών Κατασκευών 2024

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Πέλλας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε.) Πέλλας, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04) Πέλλας-Ημαθίας κ.ά. προτίθενται να διοργανώσουν τις:

«Εκθέσεις Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογικών Κατασκευών 2024»

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, μαθητικές ομάδες θα παρουσιάσουν πειράματα Φυσικών Επιστήμων ή τεχνολογικές κατασκευές και θα εξηγήσουν σε γονείς, μαθητές και επισκέπτες  τις επιστημονικές αρχές  που διέπουν τα πειράματα ή τις κατασκευές. Σκοπός αυτών των δράσεων είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιδιών για τις Φυσικές Επιστήμες και να αντιληφθούν την άμεση σχέση τους με τις τεχνολογικές εφαρμογές και την καθημερινότητά τους. Σε μια τέτοια εκδήλωση παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού να έρθουν σε επαφή με τις εργασίες των μαθητών/-τριών των Σχολείων Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκθέσεις πρόκειται να διεξαχθούν στην Αριδαία, στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα (σε πρωινές ώρες μίας ημέρας για κάθε πόλη), εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από επαρκή αριθμό Σχολείων.

Πιθανές ημερομηνίες των εκθέσεων είναι οι εξής: 

      Τετ.17, Πεμ.18, Παρ.19 Απριλίου 2024 (αφορούν μόνο την Έκθεση Γιαννιτσών που επιδιώκεται να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τη δράση: «Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας: Προωθώντας την Καινοτομία»)

      Τρ.23, Τετ. 24, Πεμ.25 Απριλίου 2024

      Τρ.14, Τετ. 15, Πεμ.16 Μαΐου 2024

ΣΗΜ.: Στην έκθεση Γιαννιτσών μπορούν να έλθουν μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί Σχολείων άλλων Δήμων του ν. Πέλλας και να συνδυάσουν την συμμετοχή τους στην έκθεση με την παρακολούθηση των δράσεων του «Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας: Προωθώντας την Καινοτομία». 

Οι εκθέσεις θα είναι ανοικτές σε γονείς, μαθητές και επισκέπτες.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τα Σχολεία που σκοπεύουν να συμμετάσχουν (με παρουσίαση μαθητικής ομάδας) σε κάποια από τις Εκθέσεις, ας συμπληρώσουν, έως 07 Μαρτίου 2024, τη φόρμα που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://forms.gle/gZC7RSmtcWwtbeq59    ή

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqcV_3VNJJIRr-NjimgPt9-dShCpbQFZBGgXQzOnsMYTaiUw/viewform?usp=sf_link

Επίσημο έγγραφο με τις τελικές ημερομηνίες και τους χώρους διεξαγωγής θα σταλεί τον Μάρτιο 2024.

 

Πληροφορίες:

ΕΚΦΕ Πέλλας 

 E-mail:  ekfepellas@gmail.com

Τηλ.: 6979328392 (Τ. Αντωνέλης)